Sirijac bježao policiji na autocesti A6, na kraju je ipak završio u zatvoru!

Foto: MUP

Istraživanjem je utvrđeno kako je 32-godišnji Sirijac, koji je u srijedu bježao policiji na autocesti A6, u osobnom vozilu prevozio pet stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

“Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Sirije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma. Riječ je o muškarcu koji se u srijedu, 20. rujna u večernjim satima, na autocesti A6 kod odmorišta Kupjak kretao osobnim vozilom, njemačkih nacionalnih oznaka, u smjeru Rijeke. Kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima, oglušio se na njihove naredbe i nastavio se kretati povećanom brzinom bez da se zaustavio. Sustigli su ga kod čvora Čavle policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka i uhitili”, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičenik u osobnom vozilu prevozio pet stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske s namjerom nezakonitog prelaska državne granice RH prema drugim zemljama Europske unije.

Naime, 32-godišnjak u cilju ostvarenja protupravne materijalne koristi dogovorio je sa stranim državljanima prijevoz do druge države Europske unije i tako im omogućio protuzakonito kretanje, odnosno boravak na području RH.

Strani državljani su tijekom postupanja izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu u RH.

Osumnjičeni 32-godišnjak je po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.