Simfonija fontana – izložba koju ne bi smjeli propustiti

Izložba fotografija Simfonija fontana koja je otvorena u utorak u Muzeju Mimara, uz predstavljanje monografije i filma, zaokružuje projekt dokumentiranja i predstavljanja kulturno umjetničke vrijednosti zagrebačkih fontana kao dijela vizualnog identiteta glavnog grada.

zagreb-grand-fontana

Zagrebački zdenci, fontane i vodoskoci dio su priče koju svojim građanima i svim posjetiteljima priča naš grad. Fotografski ciklus Gorana Vranića Simfonija fontana stvoren je iz ljubavi prema rodnom gradu i sa strašću prema životnom pozivu fotografa koji posvećuje svoj umjetnički rad snimanju hrvatske materijalne kulturne baštine.

Posjetitelji izložbe mogu uživati i ponovo otkriti vrijednost Zdenca života Ivana Meštrovića, Manduševca na Trgu bana Jelačića, Dvije fontane Mihajla Kranjca na Trgu hrvatskih velikana, Fontane Stjepana Planića ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika, najstarije zagrebačke fontane Bogorodica s četiri anđela Antona Dominika Fernkorna i Hermanna Bolléa na Kaptolu ispred Katedrale, Fontane – ribnjaka u dvorištu Opatičke 10, potom fontane Simeona Roksandića, Viktora Kovačića i Huge Ehrlicha na Jezuitskom trgu Ribar sa zmijom/Borba, fontane na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava, fontane DječakAntuna Augustinčića na Svačićevu trgu pa sve do Novih fontana urbanistički postavljenih za dobrodošlicu posjetiteljima pri ulazu u grad.

Izložba je realizirana uz podršku Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Muzeja Mimara.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Komentari