Šest osoba spašeno iz požara u Trnskom, vatra izbila u stanu na devetom katu

Šest osoba spašeno iz požara u Trnskom, vatra izbila u stanu na devetom katu
Foto: Čitateljica ZGexpressa

U Trnskom je izbio požar u zgradi! Riječ jeo neboderu na adresi Trnsko 20!

Na balkonu zgrade u dimu jedan čovjek čekao je pomoć, spasili su ga vatrogasci, objavio je Index. Ukupno je iz požarom zahvaćenih stanova spašeno šest osoba.

Kako javlja Večernji list, požar je izbio u stanu na devetom katu, a u gašenju su sudjelovali pripadnici vatrogasne postaje Novi Zagreb te pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postaje.

“Požar je započeo na devetom katu te se proširio na 10. i 11. kat. Prema informacijama koje sam dobio, dva stana su opožarena, evakuirano je sedam osoba, jedna je osoba zbrinuta u KBC-u Zagreb. Grad Zagreb ponudio je zbrinjavanje stanara”, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

“Dobili smo mnogo dojava građana, vidio se otvoren plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Dosad je bilo 11 vozila i 33 vatrogasaca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Ukupno je spašeno šest osoba i više životinja. Došlo je do manjeg udisanja dima”, kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba

“Mi često, kada komuniciramo s ljudima, kažemo da treba zatvoriti sva vrata i otići na balkon i čekati nas”, kazao je na pitanje o tome je li stariji čovjek pravilno učinio kada je izašao na balkon. Dodao je da će uzrok požara utvrditi policija i o tome će naknadno izvijestiti javnost.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/foto-gori-stan-u-zagrebackom-naselju-trnsko-1498842 – www.vecernji.hr

Komentari