SENZACIJA U JAPANU: Filip Zubčić ostvario svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu!

Filip Zubčić ispisuje povijest ostvarivši svoju prvu pobjedu u FIS Svjetskom kupu u veleslalomskoj utrci u Niigata Yuzawa Naebi u Japanu.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Svoju prvu pobjedu Filip je ostvario zahvaljujući fenomenalnoj drugoj vožnji. Filip je nakon prve vožnje bio 12., ali se najbržim vremenom druge vožnje spektakularno popeo na najvišu stepenicu postolja, objavio je CroSki.hr.

U vrlo teškim uvjetima na stazi Filip se jako dobro snašao i drugu vožnju odskijao maestralno, pogotovo donji dio staze te uspio nadoknaditi zaostatak iz prve vožnje koji je imao zbog jedne velike pogreške.

Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu. Ovo je ujedno i prva veleslalomska pobjeda u Svjetskom kupu u povijesti muškog hrvatskog skijanja.

“Jako sam ponosan što sam prvi Hrvat koji je osvojio veleslalomsku utrku Svjetskog kupa. Uvijek sam se nadao pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da se to može dogoditi u ovoj sezoni jer sam u zadnje vrijeme skijao stvarno brzo. Ova pobjeda je za moju obitelj i moj tim koji me podržavaju sve ove godine!“, izjavio je Filip nakon utrke.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

S ovom pobjedom i 100 WC bodova Filip se popeo na treće mjesto ukupnog veleslalomskog poretka iza vodećeg Slovenca Žana Kranjeca. Utrka za osvajanje Malog kristalnog globusa u veleslalomu je otvorena.

Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. godine konačno dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu nakon sedam dugih godina! Zubčiću je ovo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu i četvrtog mjesta iz Garmischa. Zanimljivo, “Zubo” je i prvi hrvatski pobjednik u veleslalomu uopće, čak ni velikom Ivici to nije uspjelo, najbolji rezultat u veleslalomu bilo mu je drugo mjesto.

Razgovor s Filipom Zubčićem neposredno nakon njegove prve pobjede u Svjetskom kupu:

Komentari