Šegrt Hlapić na filmskom platnu, u kina stiže u četvrtak

Klasik Ivane Brlić Mažuranić napokon na filmskom platnu! Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu.

segrt-hlapic-630
Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine tijekom svog putovanja. Iako nemaju gdje spavati, niti što jesti, oni se ne boje ničega. U noći punog mjeseca dogodit će se nešto strašno i sve će se promijeniti…

U filmu za koji se s pravom očekuje da će biti ovojesenski hit Majstora Mrkonju glumi Goran Navojec, Crnog čovjeka Milan Pleština, Gitu Ena Lulić, a glavna ulogu, šegrta Hlapića, pripala je Mili Biljanoviću.

Ena Nikolić i Mile Biljanović izabrani između velikog broja kandidata za ove uloge. “Potraga za djecom glumcima bila je dugotrajna. Imali smo tri velike javne audicije u Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu, na kojima je bilo oko 2000 djece za sve dječje uloge. Bilo je to novo iskustvo za mene, više u potrazi za djecom, nego kasnije u radu na glumačkim probama ili na snimanju. K tome, slijedeći priču, djeca su trebala imati točno onoliko godina koliko i u romanu – zna se kad možeš biti šegrt”, izjavio je u intervjuu Tportalu redatelj filma Silvije Petranović.