Šef gradskog SDP-a komentirao priče o raspadu koalicije Možemo-SDP, evo što je poručio

Foto: Screenshot N1

Viktor Gotovac, predsjednik SDP-a Zagreba, u Dnevniku N1 televizije govorio je o suradnji SDP-a i platforme Možemo! u Gradu Zagrebu.

“Kad imate dirketan izbor gradonačelnika i zamjenika u tom pogledu izvršne vlasti nemate neki koalicijski potencijal jer će uvijek gradonačelnik i zamjenici biti direktno birani. Prihvaćamo da nemamo legitimite u izvršnoj vlasti, naša je suradnja bazirana u skupštini”, rekao je Gotovac i nastavio:

“Suradnja SDP-a i Možemo! definira se kroz one odluke koje donosi Gradska skupština. Nama je takav model suradnje i dobar. Mi u SDP-u ne želimo ni kadrovirati ni gurati ili braniti ljude iz SDP-a ili bilo koje opcije. Naš je stav da najbolji, najstručniji trebaju napredovati.”

“Gradonačelnik ima našu punu podršku. Radi se o tome da je naš grad zapušten. Već dugo vremena je to grad u kojem se stvari nisu odvijale na dobar način”, dodao je.

Istaknuo je da postoji prostor za bolju komunikaciju i da to treba definirati kroz sporazum.

“Mi želimo vrlo konkretno građanima reći kroz znaš sporazum što oni mogu očekivati u sljedeće tri godine i po čemu mogu mjeriti jesmo li uspjeli kao koalicija i pojedinačno. Nije bitno kakvi smo mi sa Možemo!, slažemo li se s njima u svemu ili ne – ključno je da imamo rezultate i da ovaj grad dobije svoju budućnost”, kazao je Gotovac.

Dodao je da je koalicija grad preuzela u teškoj situaciji. Na pitanje ima li vidljivih rezultata, odgovara: “Treba dinamizirati suradnju. Željeli bismo da stvar bude dinamičnija.”

Dodaje da se razgovorom može puno toga riješiti. “Čini mi se da je ova priča o raspadu koalicije možda više uvjetovana željom opozicije u gradu i možda željom da se vidi kako taj projekt novih opcija koje su bile više aktivističke idu sa starim strankama.”