Samoborček podiže cijenu za 30 posto, reagirala gradonačelnica Petra Škrobot, evo što kani poduzeti

Foto: Samobor.hr

Autobusni prijevoznik Samoborček, čiji autobusi povezuju Samobor sa Zagrebom, najavio je povećanje cijena. Reagirala je gradonačelnica Petra Škrobot.

Njenu reakciju, objavljenu na Facebooku pod naslovom “Što se zapravo događa s prijevozom u Samoboru?”, prenosimo u cijelosti:

“Od 1. 4. poskupljuje javni prijevoz. Činjenica. Poskupljuje za 30-ak posto. Jednostrana odluka tvrtke Samoborček EU Grupa koja je Gradu poslala nove cjenike. Bez pregovora, rasprava, pokušaja dogovora, ikakvog dijaloga…

To im omogućava zakon po kojem Ministarstvo izdaje međužupanijsku dozvolu. Grad Samobor nema ingerenciju na međužupanijskim linijama prema Zagrebu. Jedino što možemo je još jednom pozvati za stol i razgovarati.

Pokušat naći nekakvo rješenje u dijalogu kakvog imamo s Autoturistom na lokalnoj razini. Ako ništa drugo zajedno se trudimo pronaći rješenje.

Vremena su grozna, ali nije li to idealan trenutak da se svi zajedno skupimo i radimo zajedno?

Na žalost ovo nije ništa novo po pitanju javnog prijevoza u Samoboru. Ovo je dio istog problema kojeg smo odlučili napokon riješiti.

Studija javnog prijevoza dala nam je smjernice, a ovaj najnoviji potez Samoborček EU Grupe daje nam pravo da rješenje složimo sami, bez ikakvog razgovora i suradnje s njima.”