Sajam inovacija Agro arca prvi put na Jadranu

agro-arcaVodeći sajam inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, Agro arca ove će se godine održati od 30. kolovoza do 1. rujna u samom srcu Jadrana, Biogradu na Moru, a zainteresirani izlagači prijaviti se mogu do 19. kolovoza ove godine.

Šesti po redu Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji ove će godine prvi puta na Jadranu okupiti oko 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske te izlagače iz Irana, Rusije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Makedonije, Švedske, Slovenije, BiH i drugih zemalja, a očekuje se i rekordan broj posjetitelja.

Najnovije ideje, proizvodi, inovacije i tehnologija hrvatskih i stranih inovatora, poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bit će predstavljeni na više od 1000 kvadratnih metara izložbenog prostora u dvorani biogradske osnovne škole, a uz službeni prodajno-izložbeni sajam organizatori Udruga inovatora Hrvatske, Grad Biograd i Turistička zajednica grada Biograda pripremaju bogati gastronomski i zabavni program te stručna predavanja i skupove o aktualnim temama iz područja poljoprivrede i proizvodnje hrane.

“Organizacijom sajma Agro Arca 2013 želimo pružiti mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i dosege u inoviranju proizvodnje i prerade hrane. Prigoda je to i poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se upoznaju s jednim dijelom najnovijih dostignuća u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, te s dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane” – rekao je glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević dodajući kako su jedna od ključnih tema ovogodišnjeg sajma obnovljivi izvori energije.

Iz Udruge inovatora Hrvatske pozivaju inovatore, poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike iz svih krajeva Hrvatske da u jednom od najljepših jadranskih turističkih odredišta, Biogradu na Moru pokažu svoje inovacije, proizvode i usluge u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Prijave za izlagače bit će otvorene do 19. kolovoza ove godine.

Uz Udrugu inovatora Hrvatske, Grad Biograd na Moru i Turističku zajednicu grada Biograda na Moru, organizaciji ovogodišnjeg sajma pridružili su se i Turistička zajednica Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora Zadarske županije, Hrvatska obrtnička komora Zadarske županije, Obrtnička komora Zagreb, Ceh ugostitelja i Hrvatska zajednica tehničke kulture kao suorganizatori, Maraska d.o.o., Vrana d.o.o., Altpro d.o.o. i PIP d.o.o. kao tvrtke partneri te Ministarstvo poduzetništva i obrta i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa kao pokrovitelji.