SABOR OTVARA VRATA GRAĐANIMA: Bez prethodne najave danas možete razgledati saborske dvorane

SABOR OTVARA VRATA GRAĐANIMA: Bez prethodne najave danas možete razgledati saborske dvorane
Foto: Hrvatski sabor

Služba za građane Hrvatskoga sabora već tradicionalno prigodom obilježavanja Dana neovisnosti organizira manifestaciju Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora.

Tako će i ove godine, u utorak 8. listopada, Sabor otvoriti svoja vrata svim građanima koji će, uz stručno vodstvo, od 10.00 do 17.00 sati bez prethodne najave moći razgledati dvorane i druge radne i protokolarne prostore Hrvatskoga sabora koji nisu dio uobičajenih programa obilaska za posjetitelje, objavljeno je na stranicama Hrvatskog sabora.

Građani će u zgradu Sabora moći ući na glavni ulaz – s Trga sv. Marka broj 6 – uz uobičajeni sigurnosni pregled, u skupinama od pedeset posjetitelja. Program razgledanja trajat će oko 30 minuta. Za posjetitelje iz inozemstva organiziran je program obilaska na engleskom jeziku u 12.00 i u 15.00 sati. Za osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu.

Dan otvorenih vrata prigoda je građanima i za susret i razgovor s predsjednikom Sabora i drugim saborskim zastupnicima. Susret građana s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem planiran je u Sabornici oko 13.00 sati.

Komentari