S tri promila vozio kamion s prikolicom, kazna je 10.300 kuna i oduzimanje vozačke na 9 mjeseci

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Kaznu od 10.300 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilom na rok od 9 mjeseci sud je izrekao 56-godišnjaku koji je u ponedjeljak, 10. veljače oko 11.20 sati u Velikoj Gorici upravljao teretnim vozilom s više od 3 promila alkohola.

Velikogorički policajci su 56-godišnjaka zaustavili u Kolodvorskoj ulici kod kućnog broja 103 kako upravlja teretnim vozilom s prikolicom, marke Volvo, čakovečkih registarskih oznaka, a nakon čega su ga alkotestirali i utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem od 3,46 g/kg alkohola u organizmu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon alkotestiranja, vozač je prevezen u KBC Zagreb radi detoksikacije, a nakon čega je oko 22.50 sati uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje.

Drugi dan, u utorak, je zbog prometnih prekršaja uz Optužni prijedlog priveden na dežurni sud Općinskog suda u Velikoj Gorici na Prekršajni odjel, a sudac je donio rješenje da je 56-godišnjak kriv za počinjene prekršaje i kaznio ga novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna i izrekao mu zabranu upravljanja motornim vozilom na rok od 9 mjeseci.