Ryanair najavljuje još jednu liniju prema Zagrebu, danas prvi let prema Bruxellesu

Foto: Pixabay

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas će pokrenuti operacije na svojoj prvoj liniji iz zagrebačke zračne luke, piše specijalizirani portal Croatian aviation.

Portal doznaje da ć ova kompanija uskoro će u prodaju pustiti karte na novoj, petnaestoj liniji iz Zagreba.

Radi se o liniji Zagreb – Sofija – Zagreb koja će s prometom započeti u rujnu ove godine, nakon što kompanija otvori bazu u glavnom gradu Hrvatske.

Redovni letovi na liniji između Zagreba i Sofije prometovat će od 04. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, te bi, baš kao i sve ostale linije ovog prijevoznika, trebala prometovati i u zimskim mjesecima.

Prva od ukupno 15 linija Ryanaira, danas će imati prvu rotaciju. Radi se o liniji Bruxelles – Zagreb – Bruxelles, koja će do rujna prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, dok će od rujna biti dodan i treći tjedni let, petkom.

Unatoč povoljnim kartama od 5 eura, kompanija na prvom letu iz Zagreba za Bruxelles ima nizak booking, svega 52 putnika. Malo putnika ima i u suprotnom smjeru, na prvom letu iz Bruxellesa za Zagreb je 67 putnika!

Osim Bruxellesa, Ryanair će od sredine lipnja (17.06.) pokrenuti i liniju Milan Bergamo – Zagreb – Milan Bergamo koja će od 22. lipnja prometovati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.