REMONT GRADSKIH BAZENA: Donosimo kompletan raspored, da ne ‘udarite’ na zatvorena vrata

Bazenski kompleks Svetice otvora svoja vrata u ponedjeljak 1. listopada
Foto: sportskiobjekti.hr

Gradska ustanova Upravljanje sportskim objektima najavila je da će se tijekom ljeta održati redovni godišnji servisi unutarnjih bazena, kako bi početkom školske godine mogli krenuti s punim programom javnih potreba.

Kako je priopćeno iz ove ustanove, redoviti servisni radovi propisani su “Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda” NN 79/2007, 113/08 i 43/09.

Riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni i dalje na raspolaganju svim korisnicima, a kao i svih sezona do sada prilikom slaganja rasporeda servisa bazena vodilo se računa o tome da korisnici ne budu zakinuti te će u vrijeme radova na nekom bazenu ostali bazeni biti otvoreni za korisnike.

Servisi unutarnjih gradskih bazena se rade u ljeto s obzirom da bazeni početkom školske godine kreću sa punim programom javnih potreba (plivanje, vaterpolo, skokovi, sinkro plivanje, ronjenje, sportska rekreacija, školski sportski programi, triatlon, te sportovi osoba s invaliditetom), a tijekom ljeta svi sportski klubovi, školski programi i udruge odlaze na zasluženi odmor dok se državna i međunarodna natjecanja u ljetnim mjesecima organiziraju u vanjskim bazenima.

Servisni radovi se provode u slijedećim terminima:

SRC Šalata – servis odrađen prije početka sezone, a bazen je otvoren 03. lipnja 2019.

Sportski park Mladost – servis vanjskog bazena je odrađen prije početka sezone i bazen krenuo s radom 15. lipnja a unutarnji bazen ide u servis od 01. do 31. kolovoza.

Zimsko plivalište Mladost – 29. srpnja – 16. kolovoza.

Bazeni Utrina – 19. kolovoza – 01. rujna.

Bazen Iver – 05. kolovoza – 19. kolovoza

BK Svetice – 30. srpnja – 01. listopada.

Bazen Jelkovec -15. srpnja – 28. srpnja

Radovi koji se izvode u sklopu redovnoga servisa odnose se na čišćenje cijeloga protočnog sustava, hiperkloriranje bazena, ispiranje filtera na kupalištima, generalno čišćenje popratnih prostorija i njihovo dezinficiranje, zamjenu dotrajalih dijelova, hiperkloriranje cijelog sustava u strojarnici, čišćenje i hiperkloriranje kompenzacijskih šahtova, te na eventulane građevinske popravke, soboslikarske radove i drugo.

Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski i drugi potrebni radovi.