RAZBIJENA NARKO-BANDA: Policija objavila nove detalje o istrazi kojom je obuhvaćeno 20 osoba

Ilustracija | Foto: ZG express

Ravnateljstvo policije objavilo je da je dovršeno kriminalističko istraživanje protiv zločinačkog udruženja čiji članovi su nabavljali, prevozili, prenosili i preprodavali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA (ecstasy).

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kojim je obuhvaćeno 20 osoba”, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Naime, osnovano se sumnja da su od 1. lipnja 2019. do sredine ožujka 2021. godine osumnjičeni 32-godišnjak i 38-godišnjak organizirali i vodili zločinačko udruženje, na području više županija, na način da su u zajedničko djelovanje povezali šest osumnjičenih (33, 27, 50, 50, 56, 39) i druge zasad nepoznate osobe odredivši kao cilj djelovanja kontinuirano stjecanje znatne nepripadne materijalne dobiti nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA (ecstasy) na ilegalnom narkotržištu. Ostali osumnjičeni kupovali su drogu od zločinačkog udruženja radi daljnje preprodaje.

Naime, prvo i drugoosumnjičeni su osiguravali nabavku većih količina droga, a koju vrstu, količinu i cijenu su prethodno dogovorili s kupcima. Drogu su, prema njihovim uputama, nabavljali i pojedini drugi osumnjičenici iz zločinačkog udruženja ili su je preuzimali, prevozili, skrivali, skladištili, pripremali za daljnju prodaju i isporučivali kupcima.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga domova i drugih prostorija na više adresa na području Policijskih uprava zagrebačke, istarske, šibensko-kninske i primorsko-goranske.

Osumnjičenici su kriminalnim radnjama pribavili veliku protupravnu imovinsku korist, a koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.