RADOVI NA OKRETIŠTU SAVSKI MOST: Od danas velike izmjene u ZET-ovom prometu, miču se stajališta…

ZET - Savski most
Foto: zagreb.hr

Radovi na ZET-ovog uređenju terminala Savski most, koji započinju u subotu, 8. travnja, uvjetuju izmjene u autobusnom i tramvajskom prometu.

Početna stajališta autobusnih linija terminala Savski most, od subote, 8. travnja, bit će izmještena u Jarunsku ulicu, južno od Selske ceste, dok će se za izlaz putnika koristiti autobusno stajalište Studentski dom Stjepan Radić, uobičajeno stajalište autobusne linije 109, pripšćeno je iz ZET-a.

U sljedećoj fazi uređenja terminala, od ponedjeljka, 10. travnja, do petka, 14. travnja, polazni autobusni peroni 1, 2, 3, 4 i 5 premještaju se na Savsku cestu, odnosno na prilaznu cestu ispod Jadranskog mosta.

Također, mijenjaju se i ulazna stajališta pojedinih autobusnih linija. Autobusna linija 110 Savski most – Botinec polazit će sa perona 3, autobusne linije 159 Savski most – Strmec Odranski, 160 Savski most – Lipnica – Havidić Selo, 163 Savski most – Donji Trpuci – Gornji Trpuci i 315 Savski most Lukavec polazit će sa perona 4, autobusne linije 161 Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet, 162 Savski most – Ašpergeri – Kupinec, 169 Savski most – Kupinec i 108 Glavni kolodvor – Savski most polazit će sa perona 5, a autobusne linije 111 Savski most – Donji Stupnik – Stupnički Obrež i 132 Savskim most – Goli Breg – Brezovica polazit će sa perona 6.

U tramvajskom prometu, od ponedjeljka, 10. travnja, od 9 sati, na terminalu Savski most privremeno će izvan funkcije biti i početna stajališta tramvajskih linija 4 i 7, te će tramvaji linije 4 polaziti sa stajališta Veslačka , a tramvaj linije 7 sa stajališta Studentski dom Stjepan Radić.