Radnička cesta puštena u promet u punom profilu nakon radova koji su trajali 14 godina

Radnička cesta puštena u promet u punom profilu nakon radova koji su trajali 14 godina
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, simbolično je, vožnjom u autobusima s otvorenim krovom, otvorio Radničku cestu u punom profilu.

Ovom svečanom događaju prethodila je denivelacije raskrižja Slavonska avenija-Radnička cesta, izvedena 2004./2005., izgradnja Radničke ceste od Slavonske avenije do Kanalskog puta 2006./2007., te od Kanalskog puta do željezničke pruge 2013./2014., i na kraju rekonstrukcija Radničke do Domovinskog mosta.

Realizacijom projekta rekonstrukcije Radničke, Domovinski most postaje važnom prometnom sponom grada i Zračne luke te omogućuje razvoj istočnog dijela Zagreba. Domovinski most je izgrađen kao jedan od dijelova infrastrukturnog projekta izgradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba jer se preko njega prevode otpadne vode iz Novog Zagreba i dovode na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Ovom rekonstrukcijom Radničke ceste u punom profilu i spajanjem na Domovinski most smanjit će se prometne gužve i podići razina prometne sigurnosti, a Zagreb je dobio reprezentativan glavni jugoistočni ulaz u grad.

Komentari