Radionica glazbenog kazališta pod vodstvom Tihane Strmečki u Centru za kulturu Trešnjevka

Tihana Strmečki
Tihana Strmečki | Foto: Press / CeKaTe

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom Tihane Strmečki, mlade uspješne plesačice i koreografkinje s međunarodnom karijerom.

Radionica će se održati 27. listopada od 15:30 do 17 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka.

Tihana Strmečki, koja je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije i jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples. Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz – baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti.

Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence. Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya.

Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika, te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal.

Uz ovu radionicu trenutno se srijedom održava i radionica dramskog pisma “Dramitelj” pod vodstvom dramaturginje Kristine Kegljen.

CeKaTe Teatar poziva srednjoškolce i studente na radionicu Musical Theatre Workshop u srijedu 27. studenog od 15:30 do 17:00 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. U sklopu programa “CeKaTe za lokalnu zajednicu” ovaj program se ne naplaćuje, a maksimalan broj sudionika je 30. Prijaviti se možete, do popune radionice, na tnt@cekate.hr.

Tihana Strmečki osnovno plesno obrazovanje stekla je u domaćim plesnim studijima i ansamblima, te je pohađala plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, gdje gradi znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama.
Unatrag više od deset godina redovito se educira na Broadwayu u New Yorku i na West Endu u Londonu, te surađuje s raznim hrvatskim i inozemnim koreografima. Koreografkinja je iznimno uspješnog velikog mjuzikla “Sunset Boulevard” u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka.
U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj (“Ljepotica i zvijer”, “Saturday Night Fever”, “Mamma Mia”, “Crna kuća”, “Footloose”, “Divan Božić”…) radila je kao koreografkinja, associate choreographer, asistentica redatelja/koreografa, te plesni kapetan i/ili izvođačica.
Osmišlja scenski pokret za dramske predstave poput “Raspad sistema” (Satiričko kazalište Kerempuh), “Sve o ženama” i “Sve o muškarcima” (Teatar Gavran), “Ježeva kućica” (KD Lisinski), “Ivica i Marica” (Gradsko kazalište Požega) te za mnoge druge dramske predstave.
Također koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove. Osnivačica je, voditeljica i pedagog plesnog kluba “JazzElle”, dok u “Husar&Tomčić školi pjevanja” radi kao glavna koreografkinja škole i plesna mentorica.
Plesne je satove držala u raznim gradovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.

Komentari