Računala specijalizirana za gejming uvijek su najskuplja

laptop-hp
HP Pavilion Gaming laptop po svim je karakteristikama idealno prijenosno računalo za igranje, ali ipak je njegova cijena sasvim usporediva s “običnim” prijenosnicima namijenjenima manje zahtjevnim zadacima.

Stoga je ovo računalo stvoreno i za one kojima igranje nije na prvom mjestu, jer se ovaj gaming laptop odlično snalazi i u manje zabavnim računalnim poslovima poput multimedije, obrade videa i sličnima. No, za svoju primarnu namjenu igranja prilagođen je, ne samo snagom i performansama, nego i posebnim dizajnom i “otrovno” zelenim stilističkim detaljima.

Dok smo navikli na teška gejmerska prijenosna računala, HP Pavilion oduševljava svojom lakoćom. HP Pavilion Gaming 15 teži vrlo skromnih 2,2 kilograma, ekran je klasične veličine 15,6″, ali uz neklasičnu razlučivost 1920*1080 Full HD. Zahvaljujući AntiGlare premazu, slika se dobro vidi u svim uvjetima. Zaslon je tipa IPS, s LED pozadinskim osvjetljenjem. Za sliku na zaslonu zadužena je nVdijina grafika GeForce GTX960M s 4 GB DDR5 memorije, a glavni procesor je Core i5 6300HQ, generacije SkyLake, s još 8 (2x 4) GB DDR4 RAM-a (po potrebi proširivog do 16 GB). Za stereo zvuk je zadužen legendarni Bang & Olufsen, a tu su još i tvrdi disk od 1 TB te svi uobičajeni priključci.

Za one koji žele još veću zvjerku, tu je HP Pavilion Gaming 17 s 17,3” ekranom. Ovaj model teži samo 2,85 kilograma, ima DVD-RW snimač, te osim onog tvrdog diska od 1 TB, ima i M.2 SSD disk od 128 GB koji itekako ubrzava rad što je idealno za igranje. Treći, najjači model HP Pavilion Gaming 17-ab002nm uz sve nabrojano ima i i7 procesor 6700HQ.

Za bezbrižno igranje pobrinuo se Mikronis koji na ova tri modela HP Pavillion prijenosna računala, umjesto jednogodišnje, poklanja trogodišnju garanciju. (M. Petković)

Foto: Promo

Komentari