RACIJA U SREDIŠTU ZAGREBA: U klubu zatečeno više od 30 osoba, naplaćeno 30 kazni, vlasnik priveden

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Centra, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

“Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri Obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj za što mu je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 27. st. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, stoji u policijskom priopćenju.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja. Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb su utvrdili su prekršaj iz članka 9A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana.

Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.