Putujućom izložbom obilježava se 15. europski tjedan

Putujućom izložbom “Odisej ponovno plovi” u Knjižnici Bogdana Ogrizovića jučer je počelo obilježavanje 15. europskog tjedna. Izložba o vječnom lutalici Odiseju u Zagrebu ostaje do 22. svibnja (od 13. svibnja seli se u knjižnicu Filozofskog fakulteta), potom odlazi u Pariz, Ljubljanu, Rim, Budimpeštu, Beč, Bukurešt, Tallinn… te natrag u Grčku.

eu-flag

Izložba “Paška čipka” otvara se danas u 14 sati u Kući Europe, nakon čega slijedi projekcija francusko-austrijskog filma “Nous nous sommes tant hais” (Poslije godina mržnje).

Predavanje povjesničara Tvrtka Jakovine “Europa – Pariz 1914. – Berlin 1989.” održat će se u srijedu na istome mjestu od 11 do 13.30 sati. Potom slijedi predavanje novinara Tima Judaha o Europi, u Hrvatskom novinarskom društvu.

Bernard Henry Lévy održat će razgovore o Europi u četvrtak poslijepodne na Trgu bana Jelačića ispred Kuće Europe. Završnica proslave je u subotu, 9. svibnja, kada će se održati cjelodnevno događanje na Jelačićevu trgu. Bit će priređen susret s nositeljima lista za EU izbore, radionice za djecu i koncert Nene Belana i Fiumensa od 20.30 sati.