PUTEVIMA AUGUSTA ŠENOE: Besplatan razgled grada i predstavljanje projekta “Mural Kuća Šenoa”

PUTEVIMA AUGUSTA ŠENOE: Besplatan razgled grada i predstavljanje projekta "Mural Kuća Šenoa"
Foto: Facebook / Kuća Šenoa

U subotu, u sklopu još jednog razgleda grada Zagreba, Kuća Šenoa predstavlja svoj novi projekt – “Mural Kuća Šenoa”, mladog akademskog slikara Dominika Vukovića.

Mural prikazuje Augusta Šenou u šetnji starim Zagrebom sredinom 19. stoljeća, uz kulisu poznatih zagrebačkih vizuala kao što su Kamena vrata, kula Lotrščak, stara katedrala, Harmica i dr.

U šetnji mu se pridružuju i poznati likovi iz njegovih književnih djela kao što su Dora Krupićeva, Pavao Gregorijanec, učiteljica Branka, Matija Gubec i dr., pa osim samog vizuala posjetitelji mogli otkriti s kojim se poznatim likovima i znamenitostima staroga Zagreba August susreće tijekom jedne popodnevne šetnje ulicama svojega grada

Projekt je realiziran pod pokroviteljstvom i financijskom potporom Turističke zajednice grada Zagreba.

Početak razgleda grada “Putevima Augusta Šenoe” je u 10:00 sati kod spomenika Augusta Šenoe u Vlaškoj ulici, a svečano otvaranje Murala Kuća Šenoa planirano je po dolasku grupe ispred muzeja u 12:30 sati.

Razgled besplatan, trajanje 3 sata, a zainteresirani bi svoj dolazak trebali najaviti na broj 091 7555 388 ili e-mail adresu: [email protected].