UPOZNAJTE SVOJ GRAD: Purgerica vas u nedjelju vodi na dvije besplatne oprezno-vesele tematske ture

Foto: Purgerica

Purgerica svoje sugrađane časti novim besplatnim tematskim turama! Obje su zakazane za nedjelju, jedna u 11:00, druga u 1:30 sati.

“S prestankom kiše, u nedjelju nam nešto na nove priče miriše – unesimo malo topline, veselja i priča u ovaj sivi tjedan, razveselimo sebe i svoje drage ljude šetnjom po Maksimiru i Griču, u zadnjem vikendu prije no što priče postanu mračnije i tajanstvenije”, poručuje Purgerica.

Ponesite osmijeh, ponesite masku, i pridružite se Purgerici i Pripovjedačici na 2 besplatne tematske ture:

NEDJELJA, 25.10., 11:00h – “NA ŠPANCIR U MAKSIMIR”
MJESTO SASTANKA: kod glavnog ulaza u Maksimir
RIJEČ, DVIJE o TURI: Na ulazu u najstariji javni park jugoistočne Europe čeka vas jedna galantna dama, ne bude valjda na nedjeljni špancir do Vidikovca išla sama? Putem sigurno skrećete i na parobrod, možda i u pronalazak munjare stare, jer Maksimiru su vrijedne ruke njegovih mecena svašta neobičnog skrile i sagradile! Antištresna tura Maksimirom vas čeka, možda vas (s distance!) zgrabi za ruku i koji Fulir, ili koja nimfa, u paviljonu Jeka!

NEDJELJA, 25.10., u 17:30h – “GRIČ PRIČA PRIČU”
MJESTO SASTANKA: kip sv.Jurja, kod Kamenitih vrata
RIJEČ, DVIJE o TURI: Želite postati gosti iz doba srednjovjekovnog Gradeca? U tom slučaju, molim vas, dođite na razgovor kod kralja Bele IV. i zatražite njegovu dozvolu. Pronađite ključeve što vode kroz jedna posebna vrata, kupite čudan lijek protiv prehlade kod najvještijih ljudi od ljekarničkog zanata, obrazujte se kod starih redovnika, pronađite svoje prezime na starom popisu gričkih stanovnika! Zapalite svijeću na najromantičnijem groblju, ispovjedite se kod zloglasnih kapucina, doznajte kakvi su se ovdje obrti razvijali i zanimanja fina! Posjetite majstora Lederera, ukradite mu komad drva, i doznajte, zašto će baš zbog tog drva, coprnica izjuriti iz crkve prva! Dobrodošli na Grič od 13. do 19. stoljeća!

UPUTE ZA REZERVACIJE i VAŽNE INFORMACIJE:

*Rezervacija je OBAVEZNA!
*BROJ OSOBA po SVAKOJ TURI je OGRANIČEN! (budite brzi u rezerviranju mjesta 🙂 )
*REZERVACIJU potvrđujete: pozivom ili porukom na 0916363661 ili e-mailom na [email protected]
*Obavezno UPIŠITE svoje IME i PREZIME, i koliko dragih osoba vodite sa sobom.
*Na ture mogu doći sva draga ljudska stvorenja od 6 do 76, kao i draga stvorenja sa 4 šape