Purgerica poklanja četiri besplatne tematske špancirancije!

Foto: Helga Juretić

Popularna Purgerica za prvi rujanski vikend pripremila je 4 besplatne tematske ture. To je prilika da rujan započnete najljepšim štiklecima, legendama i pričama o našem Zagrebu.

Purgerica je licencirani lokalni vodič za Grad Zagreb, a teme i termini koje vam sprema su sljedeće:

U subotu, 5.9., čekaju vas ove teme:

11:00 – Vraćam se Zagrebe tebi
Mjesto sastanka: kod Manduševca
Riječ, dvije o turi: ovo je vesela, pripovjedačka tura posvećena najljepšim zagrebačkim pričama, štiklecima i škandalima, s posebnom posvetom obilježavanja rođendana našeg Dolca, tramvaja i Zvonimira Milčeca.

19:30 – Začarane priče
Mjesto sastanka: kod Kule Lotrščak
Riječ, dvije o turi: uz mjesečinu na Gornjem gradu, lako je zalutati u svijet kazivanja, mitova i pripovjetki iz doba naših prabaka i pradjedova. Začaranim pričama vodi vas Kradljivica vremena, između lugova, parkova i neobičnih duhova, što žive između Save i zelenog Sljemena.

U nedjelju, 6.9., Purgerica dodaje još 2 teme:

11:00 – Na špancir u Maksimir
Mjesto sastanka: kod glavnog ulaza u Maksimir
Riječ, dvije o turi: otkrijte gdje ste u Maksimiru mogli naći munjaru, parobrod i dvije sove i jednu lisicu, a gdje pak redatelje koji snimaju slavne zagrebačke kadrove ili video spotove, i zašto postoji vremenska kapsula, koja se sakrila u blizinu slavnog “dedeka”.

19:00 – Grič priča ljubavnu priču
Mjesto sastanka: kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice
Riječ, dvije o turi: Što mislite, što se može dogoditi kada jedan slavni lik, stvoren Zagorkinim majstorskim perom, odluči išetati iz knjige, i početi brinuti tuđe ljubavne brige? Dođite upoznati ovu crnu, moderniziranu Kontesu, koja, iako joj je nestao Siniša, nije ni najmanje u štresu, jer je pronašla pregršt drugih škandalozno-romantičnih priča, u zidinama staroga Griča.

Kako rezervirati mjesta na turama?

Rezervacija je obavezna, i to porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na purgerica@yahoo.com ; Purgerica moli da joj napišete svoje ime i prezime, točan naziv ture na koju želite doći i koliko osoba vodite sa sobom. Dobrodošli su svi gosti, od 6 do 76, kao i oni sa 4 šape!

Za sve dodatne informacije, Purgerici se možete javiti i na njezinoj stranici na Facebooku ili Instagramu, potražite je jednostavno – pod imenom Purgerica 🙂