PURGERICA ČASTI: Svjetski dan turizma u Zagrebu uz tri besplatne tematske ture gradom

PURGERICA ČASTI: Svjetski dan turizma u Zagrebu uz tri besplatne tematske ture gradom
Foto: Ivana Palešćak

Povodom Svjetskog dana turizma, popularna Purgerica poklanja svojim sugrađankama i sugrađanima tri tematske besplatne ture ovog vikenda.

“Svjetski dan turizma, 27. rujna, ove ćemo godine obilježiti s još većim osmijehom nego inače – nakon svega što nas je ove godine zadesilo u našem Zagrebu, još je važnije da izađemo van na naše ulice i trgove, da oživimo naš grad, da o njemu od srca govorimo, i da time ne zaboravimo da ponekada ne moramo daleko putovati da naučimo sasvim nešto novo. Ovoga vikenda, budite turisti i pridružite se Purgerici, lokalnom turističkom vodiču, u obilježavanju Svjetskog dana turizma s 3 besplatne tematske ture Zagrebom! 🙂 Koje su teme i kada možete špancirati?”, poručuje Purgerica.

PURGERICA ČASTI: Svjetski dan turizma u Zagrebu uz tri besplatne tematske ture gradom
Foto: Stanka Šelendić

Evo informacija o turama:

SUBOTA, 26.9., 18:30h – “GRIČ PRIČA LJUBAVNU PRIČU”
MJESTO SASTANKA: kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice
Riječ, dvije o turi: dobrodošli u modernizirani svijet Zagorkine Kontese Nere, koja je sada jedna rokersko-huncutarski emancipirana pripovjedačica, i baš će ove večeri biti vaša grička domaćica! Poslušajte vatrene, škandalozne, razvedene, strastvene i apsolutno realno zaljubljene priče koje su se sakrile među zidinama Gornjeg grada, od 17. do 20.st.! A možda nađemo i Sinišu, ne? (ma tko je taj?!)

NEDJELJA, 27.9., 11:00h – “SERVUS DRAGI GOSTI”
MJESTO SASTANKA: kod Preradovićevog kipa, Cvjetni trg
Riječ, dvije o turi: Postanite pravi turisti u vlastitom gradu i dođite na “check in” pred najstariji zagrebački hotel, odlučite koja je prava kavana “po bečki” baš za vas, zamislite da čekate fijaker da vas poveze na razgledavanje Gornjeg grada i konzultirajte tiskani vodič gradonačelnika Srkulja za najbolji shopping u godini 1928. u Agramu. Dobrodošli na specijalnu tematsku turu posvećenu neobičnim anegdotama i povijesno-veselim štiklecima o našem Zagrebu!

NEDJELJA, 27.9., 17:30h – “GRIČKE PRIČE” – specijal
MJESTO SASTANKA: kod kipa sv.Jurja, kod Kamenitih vrata
Riječ, dvije o turi: Ovo je “best of” tura u kojoj vas čekaju najljepše i najdraže priče s Griča – priče su to koje su tijekom 3 godine Purgeričinih tura gosti najviše cijenili i pamtili, i time ju inspirirali da priredi jednu posebnu turu – ona je pripovjedačko popodne u kojem ćete se sresti i s mitovima i legendama iz davnina, s mračnim bićima i božicama, i sa zakonima kralja Bele IV., i s nevaljalim sucima, prevarantskim obrtnicima, zaljubljenim činovnicima, pokojom coprnicom, i poduzetnim ljekarnicima.

Prijava je obavezna, porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na purgerica@yahoo.com – napišite Purgerici svoje ime i prezime, ime ture na koju želite doći i koliko osoba vodite sa sobom.

Dobrodošli su svi gosti, od 6 do 76, kao i oni sa 4 šape!