PULMOLOG SRIĆA VEOMA KRITIČAN: S mjerama se kasni, a ove najnovije su KOZMETIČKE NARAVI!

Pulmolog Saša Srića
Foto: Screenshot HRT

Pulmolog dr. Saša Srića nije dao prolaznu ocjenu najnovijim mjerama za suzbijanje epidemije! “Mjere su donesene prekasno i prije svega, bile su blage. Ove mjere koje se sada donose su kozmetičke naravi”, rekao je dr. Srića u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

“U trenutku kada medicinski djelatnici rade beskrajno odgovoran posao, odgovorno tvrdim kako ove donesene mjere nisu donijele ništa”, naglasio je Srića.

Ističe kako je masovno testiranje vrlo važno, a u usporedbi sa zemljama EU-a u Hrvatskoj je bilo više testiranih.

“Naglašavam da mjere koje su donesene prije dva tjedna nisu donijele ništa”, kazao je Srića i pojašnjava da se referira na broj onih koji su na respiratoru i onih 57 koji su danas preminuli.

Istaknuo je da nije zagovornik “lockdowna”, ali napominje da bi epidemiološka situacija bila povoljnija da su epidemiološke mjere donesene na vrijeme.

Govorio je i o simptomima zaraženih i kazao da oboljeli imaju često povišenu temperaturu, gubitak okusa i njuha, upalu pluća.

Istaknuo je da su predstojeći dani kritični te da moramo biti svjesni situacije. Apelirao je na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera dok ne dobijemo cjepivo. Napominje da je situacija kritična, a COVID ozbiljna bolest.

Komentari