PRVOSVIBANJSKA PROSLAVA U MAKSIMIRU: Bandić dijelio grah, a karanfile i Bandić i njegovi oponenti

Foto: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine dijelio grah sudionicima prvosvibanjske proslave, a dan uoči proslave obišao je park Maksimir, kao i prenoćište Crvenog križa u Kosnici gdje se kuhao grah, kako bi se uvjerio da je sve spremno.

“Ove nas godine očekuje najbolji grah do sada”, rekao je gradonačelnik dodavši kako će na Praznik rada sudjelovati u podjeli 60 tisuća porcija besplatnog graha.

Pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane u Maksimir. Kako javlja 24sata.hr, s obzirom na to da se ovogodišnja prvosvibanjska proslava održava pred lokalne izbore, Bandić je pozvao i sve kandidate i kandidatkinje za gradonačelnika Zagreba da dođu u park Maksimir i zajedno s njim građanima dijele grah, a da se poslije svi zajedno fotografiraju.

Na grah pozvao i sindikaliste, nakon njihovog povratka iz Slavonskog Broda, gdje sindikalne središnjice organiziraju prosvjed čija je glavna poruka “Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta”.

U zagrebačkom parku Maksimiru na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, od jutra se okupljaju mnogobrojni građani, dočekuju ih zvuci limene glazbe ZET-a i Zagrebačke mažoretkinje, a karanfile im dijele predstavnici stranaka i kandidati za gradonačelnike, kao i aktualni gtradonačelnik.

Cjelodnevni kulturno-umjetnički program i druženje, uz 60.000 porcija besplatnog graha s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom, organizirao je Grad Zagreb. Kako se čulo od kuharica Dobrog doma ove će se godine na 30 tisuća litara graha utrošiti 6000 kg graha, 4200 kg kobasica, 2400 kg pancete 1200 kg dimljene vratine te povrće.

Foto: Facebook
Foto: Facebook