Prvog dana akcije zagrebačka policija ulovila 27 pijanih vozača

Policija - alkotest
Ilustracija | Foto: MUP

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. glavnih ubojica u prometu, zagrebačka policija zabilježila je 111 prometnih prekršaja.

Od toga su 27 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, osam zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest nepropisnog korištenja mobitela. Šest je osoba dovedeno na sud, dvije osobe su zatečene pod utjecajem droge dok su tri osobe recidivisti. Tri su osobe zadržane do otriježnjenja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
– 57-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Rakitju te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,34 g/kg alkohola u organizmu
– 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Sesvetskoj ulici te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,1 g/kg alkohola u organizmu
– 31-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Samoborskoj cesti pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg u organizmu i kod
– 40-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Svetoj Nedelji te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,34 g/kg alkohola u organizmu.

Pod glavnim ubojicama u prometu podrazumijevaju se prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

Komentari