PRVI PUT U POVIJESTI: Hrvatski animatori trijumfirali na vodećem svjetskom sajmu u Cannesu

PRVI PUT U POVIJESTI: Hrvatski animatori trijumfirali na vodećem svjetskom sajmu u Cannesu
Foto: Screenshot

Hrvatski animatori studija Recircle trijumfirali u Cannesu, na MIP Junioru, sa svojim animiranim serijalom “Little Who Who”.

Tek što su nedavno na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu, između više od 1000 prijavljenih projekata, ušli u “odabrane” te svjetskoj produkcijskoj kremi predstavili svoj novopečeni animirani serijal za predškolsku djecu “Nutz”, koji je izazvao golem interes i konkretne ponude renomiranih europskih TV-kuća, ovog su vikenda na drugoj strani francuske rivijere, u Cannesu, kao prvi Hrvati u povijesti, s animiranim serijalom “Little Who Who” pobijedili na vodećem i najutjecajnijem svjetskom sajmu u području zabave za djecu, MIP Junioru, na kojem se na “pitchu” od, prethodno 130 odabranih, glavnom žiriju imalo priliku predstaviti samo pet finalista.

“Little Who Who” (Mali tko tko) je 2D animirani show-serijal za klince od tri do šest godina koji, kroz oči male znatiželjne sove imena Who Who, istražuje svijet i što odrasli ljudi rade.

Simpatična sovica živi usred velike šume s mamom Who, šeficom željezničke stanice, koja u svakoj epizodi dovodi novog putnika i upoznaje ga s Who Who i prijateljima. Mali Who Who želi spoznati što će biti kada odraste, pa obožava susretati nove ljude, uz koje uvijek nešto nauči iz svijeta koji ne poznaje, a koji njihove živote u selu čine malčice većima.

Idejni tvorac i redatelj serijala “Little Who Who” koji sadrži 52 epizode po sedam minuta je Vjekoslav Živković, za scenarij je zaslužan Britanac Simon Rolph, animaciju potpisuje trio – Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Sagadin – dok je produkcija povjerena Denisu Alentiju. Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Creative Media.

Pogledajte trailer pobjedničkog crtića “Little Who Who” zagrebačkog studija za animaciju Recircle:

Little Who Who from recircle on Vimeo.