Prva revija najboljih vina Zagrebačke županije – prilika za kušanje čak 153 sorte!

Vinske kraljice
Foto: M. Petković

Prva revija najboljih vina Zagrebačke županije održati će su u ovu srijedu, 6. lipnja s početkom u 13 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Ova jedinstvena enološka manifestacija bit će prilika za kušanje 153 vrste svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina od 33 vinara iz devet vinogorja Zagrebačke županije, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Primjerice, među izlagačima će biti najbolji vinari s Plešivice, ali i najnagrađevinari županiji vinar Stjepan Đurinski iz Hruščevca Kupljenskog kod Zaperšića, gdje ima tri hektara vinograda i još jedan hektar u Kutjevu, a čije su ledene berbe, iako malih količina, uzele prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu.

Enološku priču upotpunit će stručno vođene degustacije sljubljivanja vina i županijskih sireva te radionice “Sir i vino” i “Pjenušci Zagrebačke županije”.

Posebni gosti Revije bit će ponajbolji vinari iz Slovenije uz pratnju vinskih kraljica.

Naime, četiri slovenske vinske kraljice, koje profesionalno obavljaju tu dužnost godinu dana, su se udružile i imaju vino pod nazivom kraljica.

Vinske kraljice Zagrebačke županije imaju svoju udrugu od 2013. godine, a aktualna vinska kraljica je Kristina Fabek iz Samobora, koja se bavi proizvodnjom bermeta, aromatiziranog vina.

U ime Zagrebačke županije Reviju će otvoriti župan Stjepan Kožić. (M. Petković)

Komentari