Provaljivali u kuće u Novom Zagrebu, Samoboru i Zaprešiću, policija ih uhitila na autocesti A3

Provalnik
Ilustracija | Foto: Pixabay

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca za koje se sumnja da su provaljivali u kuće na na području Samobora, Zaprešića i Novog Zagreba.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, operativnim su radom s ciljem pronalaska počinitelja provala u domove, posumnjali u osobe koje su zaustavili na autocesti A3 i potom proveli kriminalističko istraživanje nad njima, priopćila je PU zagrebačka.

Radi se o dvojici hrvatskih državljana starosti 28 i 26 godina za koje se sumnja da su počinili četiri kaznena djela “teška krađa” provaljivanjem u domove.

Sumnja se da su njih dvojica 16. i 17. listopada 2019. godine dolazili do obiteljskih kuća na području Samobora, Zaprešića i Novog Zagreba za vrijeme dok su ukućani bili odsutni te su potom zavlačenjem prikladnog alata obijali prozore i vrata obiteljskih kuća, da bi po ulasku unutra krali veće količine domaćeg i stranog novca te raznog nakita od zlata i srebra.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 50.500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari