Prosvjed protiv spalionice: “Milane, ti si se kleo samo da bi u fotelju sjeo!”

Krizni eko stožer Zagreb, koji vodi i koordinira akcije protiv izgradnje spalionice u Resniku, jutros je organizirao novi prosvjed ispred Gradske skupštine.

spalionica_prosvjed

Prosvjednici su, kako je najavljeno iz Stožera, došlo pokazati Zagrebu da su i oni njegov dio, da su samo 6 km zračne linije udaljeni od središta grada, da su zabrinuti za zdravlje svih građana…

Prosvjed je organiziran zato što je na skupštinskom dnevnom redu, pod točkom 4, bila tema Prijedlog plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu do 2015.

Okupljeni građani nosili su transparent s raznim parolama, a na jednom je pisalo “Neće biti spalione. Milane, ti si se kleo samo da bi u fotelju sjeo!”, čime se aludira na obećanje koje im je gradonačelnik dao u vrijeme izborne kampanje.

Ipak, to nije omelo skuštinsku većinu da, nakon nekoliko sati rasprave, usvoji Plan gospodarenja otpadom do 2015. godine.

Za je bilo sa 28 zastupnika Nezavisne liste Milana Bandića, HSLS-a, HSS-a, BUZ-ac i Stranke umirovljenika, a protiv su bili zastupnici SDP-a i HDZ-a, njih 21.

Inače, BUZ je u klubu s HDZ-am i HSP dr. Ante Starčević (HSP AS).