Propao plan: Zlatar neće moći sama imenovati intendanta HNK!?

andrea-zlatar-330Čini se da ministrica Andrea Zlatar ipak neće sama, bez potpisa gradonačelnika Zagreba i bez potpisa hrvatskog premijera, moći imenovati ili razrješavati intendanta zagrebačkog HNK.

Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o kazalištu (ZOK) nije prošao Vladu, a u konačnom prijedlogu izmjena ZOK-a stoji da intendanta HNK u Zagrebu imenuje i razrješava Vlada RH na prijedlog ministra kulture, piše Jutarnji list.

Zadnji nacrt prijedloga izmjena ZOK-a ponovo vraća cijelu priču zapravo na početak jer se ministrica Zlatar i gradonačelnik Bandić zadnjih godinu dana nisu uspjeli složiti tko će voditi HNK od sezone 2013/2014; gradonačelnik je htio da ostane Ana Lederer, dok je ministrica željela da te dužnosti preuzme Velimir Visković.

Početkom rujna ističe mandat Ane Lederer, a izmjene ZOK-a predviđaju da natječaj za intendanta raspisuje Kazališno vijeće koje se također mora iznova birati. Pretpostavlja se da će početkom rujna HNK u Zagrebu dobiti vršitelja dužnosti intendanta, a na tom mjestu mogla bi se naći Ana Lederer, s obzirom na to da je gradonačelnik navodno više ne podržava, a s kojom je ministrica Zlatar počela nešto više komunicirati, piše Jutarnji list.