PRONAĐEN VOZAČ koji je skrivio nesreću u Palmotićevoj pa pobjegao, dobio je 25 dana zatvora

Policija
Foto: PUZ

Policija je uspjela identificirati vozača koji je 5. rujna oko 12.20 sati u Palmotićevoj ulici skrivio prometnu nesreću, a zatim pobjegao s mjesta događaja.

Vozač je upravljao teretnim vozilom, a kretao se srednjom prometnom trakom Palmotićeve ulice u smjeru juga. Kod kućnog broja 23A skrenuo je u desnu prometnu traku i tom prilikom naletio na osobni automobil marke Peugeot 307 kojim je upravljala 34-godišnjakinja, a kretala se desnom prometnom trakom u smjeru juga.

Nakon prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, vozač je napustio je mjesto događaja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da je u prometnoj nesreći sudjelovao 49-godišnjak koji je u trenutku izazivanja prometne nesreće upravljao teretnim vozilom marke Mercedes Sprinter, priopćila je Policijska uprava Zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 49-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje prekršaja radnja vozilom u prometu, bijeg s mjesta događaja prometne nesreće i upravljanje vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 25 dana, uvjetno s rokom od 10 mjeseci.

Morat će platiti i novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 5000 kuna, a izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.