Prometnice u gradu čiste, 227 ekipa tijekom noći izašlo je na teren

Zagrebačke prometnice su čiste, nema nikakvih problema u funkcioniranju javnoga gradskog prometa, čisti se i Sljemenska cesta i osposobljava da bude otvorena tijekom vikenda, izjavila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc Sandra Švaljek.

zimska_sluzba_2

Ona je popodne, sa suradnicima, obišla Zimsku službu u glavnoj bazi na Žitnjaku. Dodala je da se operativni stožer sastao već u srijedu kako bi se organizirali i pripremili da spremno dočekaju snijeg.

“Ekipe zagrebačkih cesta, njih ukupno 227 izašlo je tijekom noći na teren, preventivno su posipali ceste. Cijeli dan smo na terenu, zastoja nema, sve funkcionira besprijekorno”, rezimirao je Alen Gospočić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Tijekom sutrašnjeg dana moramo grad dovesti u stanje potpune čistoće kako bi spremni dočekali nedjeljnu jutro kad najavljuju -10 stupnjeva.

Kako se čulo u ova dva dana potrošeno je oko 1500 tona soli i 1500 tona sipine, odnosno otpilike jedna desetina ukupnih zaliha što je, poručeno je, dovoljno za još 10 ovakvih snježnih valova.