Projekt Ilica Q’Art u središte grada dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro bloggere…

Projekt Ilica Q'Art u središte grada dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro bloggere...
Foto: Press

Nastavlja se projekt Ilica Q’ART koji se već treću godinu održava u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti.

Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga. Organizatori događanja su predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović i profesor Akademije likovnih umjetnosti Aleksandar Battista Ilić.

Britanski trg će u petak, 7. lipnja, postati velika pozornica na kojoj će uz DJ’e svoje pozicije zauzeti i gastro bloggeri te pripremati kreativne mirisno okusne delicije. Park Akademije likovnih umjetnosti ugostit će jazz glazbenike, a među njima i Valeriju Nikolovsku, umjetnicu koja i sama reciklira i promovira održivost kao način života.

Projekt Ilica Q'Art u središte grada dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro bloggere...
Foto: Press

Ove godine projekt donosi i veliku novost: po prvi put se u Zagrebu organizira veliki buvljak za građane na otvorenom, i to u nedjelju, 9. lipnja,  od 11 do 14 sati. Svi su dobrodošli da donesu/iznesu na Ilicu stvari koje im više ne trebaju te ih prodaju ili zamijene za neke druge koje su im potrebne.

“Želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo”, poručuju organizatori.

U nedjelju, s početkom u 11 sati, održat će se i modna revija MODQ’ART  koja će svojom će atraktivnošću zasigurno mnoge privući.  U ulozi modela second hand odjeće naći će se i neke poznate osobe među kojima Iris Androšević Pinjuh, Aleksandar Battista Ilić i Tihana Zalepugin Harapin.

“Želimo naglasiti koliko je nepotrebno gomilanje odjeće te osvijestiti kod ljudi potrebu da se okrenu recyclingu i upcyclingu”, ističe se u najavi.

Događanje traje od 7. do 9.6 i svi sadržaji su besplatni, a više informacija pogledajte na www.projektilica.com.