Proglašeni najbolji učenici sportaši Zagrebačke županije u školskoj godini 2018./2019.

Proglašeni najbolji učenici sportaši Zagrebačke županije u školskoj 2018./2019. godini
Foto: Zagrebačka županija

Dodijeljene su nagrade najboljim učenicima-sportašima u školskoj 2018./2019. godini. Svečanost je održana u Svetom Ivanu Zelini.

U konkurenciji učenika osnovnih škola, u kategoriji petih i šestih razreda najuspješniji su rukometašica Dora Nizek, učenica OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline, i Dorian Gorički, učenik OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Dorian se natjecao u judu, odbojci, rukometu i atletici.

Proglašeni najbolji učenici sportaši Zagrebačke županije u školskoj 2018./2019. godini
Foto: Zagrebačka županija

U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji su Dora Jurković, učenica OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, natjecala se u atletici, odbojci i gimnastici, i Leonard KIRIN, sada srednjoškolac, a u prošloj školskoj godini učenik OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Sudjelovao je na natjecanjima iz atletike, odbojke, plivanja, krosa, a bio je i član školske futsal ekipe.

U konkurenciji učenika srednjih škola najboljima su proglašeni rukometašica Ema Hasan, učenica SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada, i Matija Kuhar, učenik Srednje strukovne škole Samobor. Kao član školske ekipe Matija je sudjelovao na natjecanjima u krosu, atletici i rukometu.

Proglašeni najbolji učenici sportaši Zagrebačke županije u školskoj 2018./2019. godini
Foto: Zagrebačka županija

Najbolje ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda su ženska rukometna ekipa ŠSD “Mladost” OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zelina i muška futsal ekipa ŠSD “Valentin” II OŠ Vrbovec, a u kategoriji 7. i 8. razreda ženska i muška judo ekipa ŠSD “Bogumilac” OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

U konkurenciji srednjih škola, najbolje su rukometašice ŠSD “Mladost” SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada, muška badminton ekipa ŠSD “Velgor” SSŠ Velika Gorica i stolnotenisači ŠSD “Zrakoplovac” Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice.

Proglašeni najbolji učenici sportaši Zagrebačke županije u školskoj 2018./2019. godini
Foto: Zagrebačka županija

Najbolja školska športska društva su ŠŠD “Bogumilac” OŠ Bogumila Tonija iz Samobora i ŠŠD “Martin” SŠ Dugo Selo.

Najboljim sportašima u konkurenciji učenika s intelektualnim teškoćama proglašeni su Alan Velić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Tomislav Jelinčić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Luka Roviščanec (Srednja škola Ivana Šveara, Ivanić-Grad) i Viktorija Makarun (OŠ Samobor).

Priznanja su uručena i učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Nagradu za životno djelo primio je Ivica Herceg (OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica), nagradu za posebno istaknuti pedagoški rad Ines Bohaček (OŠ “Ljubo Babić”, Jastrebarsko), a nagradu za poseban doprinos u školskom sportu u protekloj godini Ines Jerčinović (također OŠ “Ljubo Babić”, Jastrebarsko). Nagrađeni su i učitelji koji su otišli u mirovinu – Stevan Pribić (OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica), Željko Idžojtić (OŠ Jakovlje), Nada Pelaić (Ekonomska škola Velika Gorica) i Davor Štibrić (SŠ Ivana Šveara, Ivanić-Grad). Posebno priznanje, za organizaciju sedam festivala Univerzalne sportske škole na području Zagrebačke županije, primio je ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić.

U ime Zagrebačke županije nagrade najboljima uručila je pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac.