Prodavačica na Branimircu starijoj ženi ukrala novčanik, a zatim po dućanima “peglala” njenu karticu

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjom prodavačica koja je iskoristila nepažnju starije žene i ukrala joj novčanik, a zatim “peglala” njenu karticu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo “krađa”, osam kaznenih djela “računalna prijevara” od kojih su tri u pokušaju i pet kaznenih djela “krivotvorenje isprave”, priopćila je PU zagrebačka.

Naime, sumnja se da je 16. listopada 2019. godine oko 9 sati u trgovini na tržnici u Ulici kneza Branimira, u kojoj je osumnjičena radila kao prodavačica, iskoristila nepažnju oštećene 67-godišnjakinje te s prodajnog pulta istoj otuđila novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.

Po otuđenju, istog dana osumnjičena je u pet navrata u različitim trgovinama na području Medveščaka kupovala razne proizvode pri čemu je kao sredstvo plaćanja davala otuđene kartice na ime oštećene, koje kartice bi prodavač provukao kroz POS uređaj, a zatim je osumnjičena na slipu s POS uređaja krivotvorila potpis oštećene. Istog dana je još u tri navrata u različitim trgovinama na području Medveščaka pokušala zlouporabiti otuđene bankovne kartice, no u tome nije uspjela jer su kartice odbijene.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 3000 kuna.