PRODALI JOJ LAŽNU ZLATNU POLUGU: Dvije Ukrajinke i Armenac prevarili zaposlenicu specijalizirane trgovine

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije državljanke Ukrajine starosti 43 i 24 godine te državljaninom Armenije starosti 29-godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “prijevara” i kazneno djelo “krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega”.

Sumnja se da su osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na za sada neutvrđen način pribavili krivotvorenu polugu žute boje, težine 99 grama koja je bila zapakirana u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi, a koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača, objavila je PU zagrebačka.

Početkom siječnja 2023. godine došli su u poslovnicu u sklopu trgovačkog centra na području Centra Grada gdje je osumnjičena 43-godišnjakinja dovela u zabludu zaposlenicu kako se radi o originalnoj zlatnoj poluzi od 100 grama, a nakon čega im je zaposlenica isplatila novčani iznos od 5427.15 eura.

Naknadno, obavljene su detaljne analize autentičnosti otkupljene poluge putem profesionalnih uređaja za određivanje kemijskog sastava materijala gdje je utvrđeno kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga.

Materijalna šteta iznosi 5427,15 eura.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje dok su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.