PRLJAVO KAZALIŠTE spektaklom u Areni obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta

SPEKTAKL U ARENI: Prljavo kazalište obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta
Foto: Press

Spektakularnim nastupom u Areni pred 18.000 obožavatelja Prljavo kazalište obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta na središnjem zagrebačkom trgu.

Na dvoipolsatnom nastupu ispred 18.000 obožavatelja dečki iz Dubrave izveli su 25 pjesama, redom svoje najveće hitove poput “Zaustavite zemlju”, “Sve je lako kad si mlad”, “Lupi petama”… Ali i “Marina” te “Mojoj majci”, koje su izazvale nezapamćenu euforiju u prepunoj dvorani.

SPEKTAKL U ARENI: Prljavo kazalište obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta
Foto: Press

Nakon prošlogodišnjeg nastupa na stadionu u Kranjčevićevoj pred 35.000 fanova gdje su proslavili 40 godina karijere, Prljavo kazalište na jednako je spektakularan način u zagrebačkoj Areni proslavilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta.

Hvala vam ljudi na ovome večeras, zahvalio se Mladen Bodalec obožavateljima u zagrebačkoj Areni dok je pjevao posljednju pjesmu “Laku noć, tebi Zagrebe”.

“Željeli smo odsvirati što više pjesama s tog koncerta koje mlađi dio publike ne zna. O tom koncertu smo toliko toga rekli svih ovih godina I mogu samo reći da nisam tada bio na bini, sigurno bih bio u publici. Taj koncert mi je jako drag kao I onaj na Dolcu I nadam se da smo se svi dobro proveli” rekao je Jasenko Houra.

SPEKTAKL U ARENI: Prljavo kazalište obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta
Foto: Press

Publika svih generacija je cijeli nastup u glas pjevala i plesala s dečkima iz Dubrave, a žestoka svirka oduševila je sve prisutne u zagrebačkoj Areni.

Kako bi dodatno začinili svirku pušteni su konfeti i baloni što je samo dodatno “nabrijalo” najvatrenije fanove.

“Kao organizatoru dva koncerta, povodom velike obljetnice na Trgu, ponosan sam što sam dio ovog dvodnevnog rock spektakla I sretan sam što će vjerna publika dvije večeri za redom imati priliku uživati u žestokoj svirci jednog od naših najboljih bendova. Ovo je zaista bio nastup za pamćenje s toliko pozitivne energije kakvu ova obljetnica zaslužuje”, rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije

Prljavci su tako ponovno dokazali da su i dalje jedan od najboljih domaćih bendova, a to potvrđuje i činjenica da se ovaj slavljenički koncert rasprodao čak mjesec i pol dana ranije. Iako su posljednji studijski album objavili prije sedam godina, publika se očito zaželjela njihovih pjesama I energičnih nastupa, a obljetnica legendarnog koncerta održanog 17. listopada 1989. godine na tadašnjem Trgu Republike gdje se okupilo više od 250.000 ljudi, bio je izvrstan povod da Prljavo kazalište ponovno zapjeva pred zagrebačkom publikom.

Kako je baš taj koncert ostao upamćen kao jedan od najznačajnijih događaja u hrvatskoj glazbenoj povijesti onda je ovaj obljetnički pokazao da su s pravom jedan od najutjecajnijih bendova u hrvatskoj glazbi.

Osim ovoga, zagrebački bend održat će još jedan koncert u subotu, 19. listopada, a kako je do sada za oba koncerta prodano 35.000 ulaznica, onih za subotnji spektakl ostalo je još malo. Možete ih kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Komentari