Preminuo Slaven Letica, hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar

Preminuo Slaven Letica, hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar
Foto: Facebook

Slaven Letica, hrvatski sociolog, kolumnist, publicist i sveučilišni profesor, preminuo je u 74. godini, objavila je Hrvatska radiotelevizija.

Slaven Letica rođen je 1947. godine u Podgori. Na Ekonomskom fakultetu doktorirao je 1983., a od 1980. bio je profesor sociologije na Medicinskome fakultetu u Zagrebu.

Od 1990. do 1991. bio je osobni savjetnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na izborima za hrvatskog predsjednika kandidirao se 2000. godine kao neovisni kandidat, a 2003. je na listi HSP-a izabran za neovisnog zastupnika u 5. sazivu Hrvatskog sabora.

Objavio je brojne članke i kolumne te knjige među kojima su i “Kriza i zdravstvo”, “Intelektualac i kriza”, “Četvrta Jugoslavija”, “JNA – rat protiv Hrvatske”, “Obećana zemlja: politički antimemoari”, “Divlje misli: Ilustrirana kronika zabranjenih misli i zakasnjele povijesti”, “Postmoderna i genocid u Bosni”, “Strašni sud: kronika hrvatske apokalipse”, “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, “Druga medicina: traganje za tajnim putom do zdravlja”…

Komentari