Preminuo je novinar Željko Matić, dugogodišnji urednik i glavni kreativac na Radiju 101

Foto: Screenshot Youtube / Z1

Umro je poznati novinar Željko Matić, objavilo je Hrvatsko novinarsko društvo. Rđen 1961. godine u Šibeniku, novinarstvom se počeo baviti 1984., na Omladinskom radiju, kasnije Radio 101.

Matić je do 2014. bio glavni kreativac i urednik ključnih rubrika tog kultnog radija. Bio je urednik unutarnjopolitičke rubrike, urednik Društvene redakcije, urednik Informativnoga programa, glavni urednik i predsjednik Nadzornoga odbora.

Matić je pokrenuo i uređivao neke od najslušanijih radijskih emisije Parlament show, Tema dana, Intervju tjedna, Scarface i dr., koje su postavile standard za radijske informativne emisije. Devedesetih je sa suradnicima i novinarima od Radija 101 stvorio jedan od najutjecajnijih medija u Hrvatskoj, na kojem se neovisno izvještavalo i govorilo. Kasnije je radio i u drugim medijima , a od 2014. na televiziji N1, a potom na Z1.

Bio je sinonim za kvalitetno i uspješno radijsko novinarstvo, kojem je posvetio svoj život. Uvijek spreman za razgovor, polemiku, s ciničnim odmakom prema svim akterima naše društvene zbilje.

Komentari