Preminuo dječak kojeg je udario grom tijekom nogometne utakmice

bolnica-bjelovarŠesnaestogodišnji dječak iz Nevinca, kojega je tijekom nogometne utakmice u Novoj Rači jučer izravno pogodio grom u glavu, preminuo je danas nešto prije podneva na Odjelu intenzivnog liječenja bjelovarske Opće bolnice.

Liječnici su poduzeli sve da ga vrate iz duboke kome, ali poremećaj srčanog ritma i druge ozljede od udara groma bili su preteški.

Stanje drugog dječaka, iz Brezovca, koji se također nalazio na igralištu u trenutku udara groma je stabilno, doznaje se u bjelovarskoj bolnici.

Do nesreće s tragičnim posljedicama došlo je jučer oko 17:15 sati za vrijeme nogometne utakmice pionirskog uzrasta. Na području Nove Rače u tim je trenucima sijevalo i u jednom udaru groma u teren stradala su dvojica dječaka.

“Počela je utakmica, mi smo navijali za našu ekipu. Padala je kišica i samo je odjednom udario grom. Jako se čulo i sve je zabljesnulo. Djeca su počela trčati u svlačionicu. Vidjeli smo da dva dečka leže na tlu. Kad smo došli do njih jedan dečko se počeo tresti, a drugi je ležao”, rekao je svjedok ovog događaja čije riječi prenosi Dnevnik.hr.