Premijera kazališno-lutkarske predstave “Tužni klaun” u četvrtak u Centru za kulturu Trešnjevka

Foto: CeKaTe

U četvrtak, 18. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena kazališno-lutkarska predstava “Tužni klaun” koju su pripremili i potpisali gluhi umjetnici iz udruge “Kazalište, audiovizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN”.

Ideju, sinopsis i režiju potpisuje Angel Naumovski, kostimografiju Iva Vrbos, scenografiju Lino Ujčić i Mingsheng Pi, a u predstavi igraju Lino Ujčić, Mingsheng Pi, Angel Naumovski i Iva Vrbos. U izradi dramsko-lutkarske predstave sudjelovali su i djeca oštećena sluha i njihova braća i sestre preko projekta “Inkluzivno umjetničko bratstvo i sestrinstvo ” sufinanciranom sa strane Ministarstva kulture i medija RH. Ulaz je na premijeru besplatan!

O predstavi:
Ovo je priča o traženju sebe “tamo vani”, na nemilosrdnom tržištu punom oštre konkurencije. Protagonist smatra da je to nemoguće dok se suočava sa svojim jedinim i najjačim protivnikom – samim sobom. Kroz predstavu ulazimo u svijet vlastitih frustracija, strahova i briga prateći protagonista dok otkriva svoje skriveno “ja”, svoj alter-ego, koji je bio zakopan pod njegovom tjeskobom, tiho čekajući da bude izvučen i stavljen pod svjetla reflektora života. Predstava ilustrira neizbježnost prihvaćanja naše mračne strane, čak i kada smo osoba koji donosi svjetlo u živote drugih.