Premijera Diletantskog kazališta Pentravci u Centru za kulturu Trešnjevka

Foto: Centar za kulturu Trešnjevka

Diletantsko kazalište Pentravci će u nedjelju, 11.12.2022. u 19,30 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka premijerno izvesti predstavu Posljednja večera Matije Macana autora Vjekoslava Dominija.

Za ovu krimi humornu dramu režiju potpisuje Nikolina Pavlečić Kučinić, scenografiju Krešimir Kučinić, Filip Petrović i Dominik Vadlja, ton i rasvjetu Nedjeljko Erceg i Goran Umičević, dok je za izbor glazbe zaslužan Pero Popović. Glume: Anđelko Gluić, Sandra Jurković, Goran Umičević, Filip Petrović, Nikolina Pavlečić Kučinić, Ivica Đukić, Snježana Drkulec, Melita Vadlja, Rosana Kišur, Mladen Šoštarić Đimi, Krešimir Kučinić, Marija Poturić Teta.

O predstavi:
Matija Macan je tajkun koji se silno obogatio na sumnjiv način. Doznavši da mu zbog više počinjenih kaznenih djela prijeti uhićenje, organizira bijeg, ali i oproštajnu večeru za obitelj i najbliže suradnike. Eto prilike da se dozna za Matijine lopovluke i mnoga druga nečasna djela. Mitom uspijeva spriječiti izvršenje pravde, ali poput Isusa Krista i Matija Macan ima svog izdajicu. Tko je Juda?

O Diletantskom kazalištu Pentravci:
Kazališna grupa, sastavljena od planinara Planinarskog društva Grafičar, kasnije nazvana Diletantsko kazalište Pentravci (DKP), počela je djelovati 1987. tako što je za planinare u planinarskim domovima, tokom više-dnevnih izleta, izvodila kratke jednočinke, komedije, svog kućnog pisca Vjekoslava Dominija. Od 1995. grupa radi permanentno pri Centru za kulturu Trešnjevka, a do sada je premijerno izvela 20 predstava.