Predstavljen projekt automatskog upravljanja prometom u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, danas je u tzv. pametnoj sobi u Gradskoj upravi predstavio projekt razvoja sustava automatskog upravljanja prometom u Zagrebu s hodogramom aktivnosti koje će se, kako je najavio, čekirati svakih šest mjeseci.
zagreb-automatika-u-prometu
Projekt će se realizirati u etapama, a prve učinke, u vidu protočnijeg prometa moći ćemo osjetiti već za dvijei pol godine.
“Ovo je povijesni projekt na kojega ću biti posebno ponosan”, rekao je gradonačelnik ustvrdivši da se njime potvrđuje da je Zagreb prava europska metropola.
Od koncepta do radova trebat će priprema. Krenuli bi 2016. i završili 2020., no većinu ćemo riješiti u ove četiri godine. Vrijednost projekta iznosi 300 milijuna kuna, a sredstva će se pribaviti kroz europske fondove i uz pomoć EBRD-a.
Prije same prezentacije AUP-a, gradonačelnik je zahvalio građanima Zagreba na iskazanom strpljenju, razumijevanju i toleranciji na dan Svih svetih, te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji regulacije prometa, od Policijske uprave Zagrebačke, preko podružnica Holdinga i gradskih službi.
Gradonačelnik se, također, ispričao sugrađanima koji su krenuli na Mirogoj u podnevnim satima kada je došlo do zastoja prometa na dionici Medveščak – Mirogojska cesta, ali brzom intervencijom, linije s Kaptola prema Mirogoju i Krematoriju preusmjerene su Grškovićevom, Bijeničkom i Bolleovom, pa je promet stabiliziran.
Foto: Zagreb.hr