Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Gradsku upravu, Zagrebački inovacijski centar i naselje Podbrežje

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Gradsku upravu, Zagrebački inovacijski centar i naselje Podbrežje
Foto: Zagreb.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Gradsku upravu Grada Zagreba, čime je, kako je priopćeno, završiti aktivnosti vezane uz izmještanja Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, gdje su joj predstavljeni programi i projekti, Grabar-Kitarović je posjetila Zagrebački inovacijski centar (ZICER) na Zagrebačkom velesajmu te obišla naselje Podbrežje, zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture.

Nakon obilaska ZICER-a izrazila zadovoljstvo viđenim start up područjem gdje se, kako je kazala, može vidjeti novi sustav i način rada koji je u potpunosti usklađen s najrazvijenijim državama svijeta i gdje se podupiru male start up tvrtke koje ulažu u inovacije i tehnološki razvoj.

“To je budućnost hrvatskog i svjetskog gospodarstva. Nadam se da će što je moguće više start up kompanija iskoristiti prednosti koje imaju u Gradu Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Izrazila je zadovoljstvo što se u Zagrebu puno ulaže u obrazovanje, ali i u rješavanje socijalnih pitanja. Navela je da su umirovljenicima i obiteljima s nižim primanjima omogućene olakšice poput besplatnih tramvajskih karti ili besplatnih udžbenika. Nadalje, smatra velim uspjehom što Zagreb u sektoru turizma postaje jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija, jer više od 84 posto turista dolaze izvan Hrvatske.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je i da joj je drago što u Zagrebu, za razliku od većine europskih gradova, nema beskućnika jer Zagreb svojim beskućnicima i ljudima koji su na rubu siromaštva omogućuje krov nad glavom i ishranu.