Prebrojani svi glasovi: Bandić – Ostojić 47,30:22,71

bandic-nakon-prvog-krugaNakon što su prebrojani glasovi sa svih biračkih mjesta, Izbrorno poversnetvo je na svojim web stranicama objavilo da je u utrci za mjesto gradonačelnika Zagreba Milan Bandić osvojio 47,30, a negov glavni protukandidat Rajko ostojić 22,71 posto glasova.

Bandić je osvojio je više nego dvostruko više glasova od Ostojića. Za Bandića je, naime, glasalo 142.646 birača, a za Ostojića 68.475.

U izborima za zastupnike u Gradskoj skupštini vodeća je lista SDP-HNS-HSU-ZS-Zeleni-Zeleni zajedno s osvojenih 25,24% glasova. Druga je kandidacijska lista grupe birača (Milan Bandić) s osvojenih 24,36% glasova, treća je lista HDZ-HSP AS-BUZ-ZS-ZDS-HDS s 14,72% glasova, a izborni prag prelazi i lista HSLS-HSS-Zelena lista-DSU s 11,14% glasova.

“Mi smo pobijedili, ali ta pobjeda prije svega znači odgovornost i zato – loptu na zemlju. Majka mi je na samrti i sad idem u Mostar. Hvala svima, hvala najprije Zagrepčankama i Zagrepčanima. Ovo je početak jednog dobrog puta, puta koji ne staje na granicama Zagreba”, izjavio je sinoć Milan Bandić u svom u stožeru, govoreći na rubu suza.