PRAVOMOĆNA ODLUKA: Vozaču trajno oduzet automobil, evo koji je prekršaje počinio

Policija
Foto: MUP

Zagrebačka policija priopćila je da je 50-godišnjem vozaču koji je počinio niz prekršaja vozilo oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.

“U ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine oko 12.25 sati, u Zagrebu, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo kolnikom Utinjske ulice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 50, tijekom nadzora prometa, zaustavili su ga policijski službenici. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te da je upućen na nadzorni liječnički pregled. Vozač je uhićen i priveden na nadležni prekršajni sud. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 1500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca#, priopćila je PU zagrebačka.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću presude vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.