PRAVA FILMSKA POTJERA: Vozio bez dozvole, bježao policiji, pravo iznenađenje uslijedilo je kad je napokon uhvaćen

Foto: MUP

Vozač koji se, vozeći bez dozvole, nije zaustavio na znak policije, nego se dao u bijeg, kažnjen je sa 6070 eura, priopćila je zagrebačka policija.

U ponedjeljak 6. veljače, četrdesetak minuta iza ponoći u Sesvetama, u Ulici Ante Starčevića muškarac koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka na znak policijskih službenika vozač se nije zaustavio već je nastavio kretanje kršeći prometne propise, priopćila je PU zagrebačka.

Nakon što su policijski službenici krenuli u potjeru za vozilom i vozačem, u koju su se uključile i dodatna policijska vozila, u Carevićevoj ulici vozač je zaustavio svoje vozilo te se s još jednom osobom dao u bijeg.

Policijski službenik sustigao je vozača, spriječio ga u daljnjoj namjeri bijega i uhitio ga.

Naknadnom provjerom utvrđeno je da je uhićeni 35-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena te je za njim bilo na snazi više potraga, među kojima i jedna radi izdržavanja zatvorske kazne.

Nakon provedenog žurnog postupka na nadležnom prekršajnom sudu vozaču je izrečena novčana kazna u visini 6070 eura. Nakon završetka postupka na sudu osumnjičeni muškarac je predan policijskim službenicima kriminalističke policije radi daljnjeg postupanja.

Policija je opisala još dva zanimljiva slučaja:

U subotu, 4. veljače, 15-ak minuta iza ponoći policijski su službenici prilikom nadzora prometa u Dankovečkoj ulici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također, obavljenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 0,71 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1840 eura.

Iste noći, oko 2.30 sati, u nadzoru prometa, na raskrižju Slavonske avenije i Servisne ceste, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak. Ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu vozač je odbio te je uhićen. Vozač je doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 1470 eura. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.