PRAVA FILMSKA POTJERA: Bjegunac ozlijedio policajce, udario dva policijska vozila, a zatim sletio s ceste

Policija - rotaciona svjetla - noć
Ilustracija | Foto: ZG express

Na zagrebačkim ulicama noćas se odvijala prava filmska potjera u kojoj su dva policajca ozlijeđena, oštećena su dva policijska vozila, a bjegunac je na kraju sletio s ceste.

Danas 6. lipnja oko 2 sata 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford Focus koprivničkih registarskih oznaka, a na raskrižju Selske ceste i Savske ceste u počinjenju prometnog prekršaja uočili su ga policijski službenici. Na njihove znakove da se zaustavi on se oglušio te se nastavio kretati Savskom cestom prema sjeveru i dalje kroz naselje Trnje. U daljnjem bijegu, vratio se na raskrižje Savske ceste i Selske ceste, gdje su mu cestu službenim vozilom prepriječili policijski službenici, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U trenutku kada se vozač zaustavio, iz policijskog vozila izašao je policajac i krenuo prema njemu s namjerom da ga uhiti, no on je iznenada vozilom krenuo unatrag, zbog čega se policijski službenik, kako bi izbjegao nalet vozila, prebacio preko poklopca motora policijskog vozila pri čemu se ozlijedio.

U daljnjem kretanju unatrag vozač je udario u prednju desnu stranu policijskog vozila te nastavio bježati.

Bježeći, stigao je na zemljani put uz savski nasip, u Miševičkoj ulici. Na znak policijskih službenika da se zaustavi, on se ponovo oglušuje, nastavlja vožnju bez zaustavljanja i pri tome bočnim retrovizorom svog vozila udara policijskog službenika.

Kreće se dalje savskim nasipom u smjeru istoka prema naselju Petruševec gdje udara u prednju lijevu stranu drugog policijskog vozila i nastavlja bijeg preko Domovinskog mosta u smjeru zračne luke.

Dolaskom do prvog rotora kod Zračne luke Franjo Tuđman vozač je izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, izišao iz vozila te se trčeći dao u bijeg u čemu su ga spriječili zagrebački policajci koji su ga sustigli, uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Dvojici policijskih službenika liječnika pomoć pružena je u KBC Zagreb.

Komentari