Poznati prometni stručnjak tvrdi da je bespilotna letjelica namjerno usmjerena na Zagreb, kao upozorenje!

Foto: Screenshot Youtube

Komentirajući sinoćnji pad bespilotne letjelice u Zagrebu, prometni stručnjak dr. sc. Željko Marušić je iznio mišljenje da se ne radi o slučajnosti.

“Sve upućuje na namjerno usmjeravanje bespilotne letjelice i rušenje na Zagreb, bez eksplozivnog tereta (kao upozorenje), tehnologijom pasivnog upravljanja, s isključenim sustavom aktivnog, komunikacijskog upravljanja, kako bi se onemogućilo elektroničko detektiranje”, napisao je dr. sc. Željko Marušić u članku objavljenom na portalu Autoportal.hr.

“Vjerojatnost da borbeni dron, usred rata u Ukrajini, baš na dan kad je hrvatski sabor izglasao neizravno uključivanje Hrvatske u rat (slanje 70 vojnika u Mađarsku), padne gotovo tisuću kilometara od ratne zone i to baš na sami Zagreb, jednaka je otprilike vjerojatnosti da suvremenom putničkom dvomotornom zrakoplovu istodobno u letu otkažu oba motora – 1:4.000.000.000 (jedan prema četiri milijarde)”. ističe dr. sc. Marušić.

Ovaj ugledni prometni stručnjak smatra da je dron “usmjeren (vektoriran) na Zagreb, kako bi pao kad mu u predodređenom režimu rada, s napunjenom količinom goriva, nestane goriva tamo gdje se odredilo da padne”.

Ističući da ključnu ulogu sada trebaju odigrati predsjednik, premijer, politika, sabor, on dalje piše: “Zbog tehnoloških značajki letjelice i izvjesnog planiranja, odnosno upravljanja putanjom, otkrivanje, potom presretanje i rušenje bilo je teško, ali nikako nemoguće. Svakako treba ispitati odgovornost Hrvatske vojske i ministarstva obrane. To je, potencijalno, veliki problem.”